autovakantieAutovakanties brengen grote voordelen met zich mee: de reiskosten zijn beperkt, je bent flexibel genoeg om onderweg een stukje om te rijden om een bezienswaardigheid te bekijken en je kunt zo vaak pauze nemen als je zelf wil. Je kunt een autovakantie boeken met eigen vervoer, maar ook met een huurauto vanaf het vliegveld.

Een autovakantie betekent dus niet dat je eerst dagenlang onderweg bent om vervolgens je georganiseerde rondreis te maken. Voordeel van je eigen auto is natuurlijk wel dat je deze van haver tot gort kent en precies weet hoe je er het meest comfortabel in kunt zijn.

Met een autovakantie bepaal je zelf

Met een autovakantie bepaal je zelf hoe laat je vertrekt en hoe lang je bij een bezienswaardigheid wil blijven. In het algemeen betekent een autovakantie dat de reisorganisatie een ruw schema heeft opgesteld om bezienswaardigheden te bezoeken op een bepaalde route, waarbij het van tevoren duidelijk is op welke locaties je de nachten doorbrengt. Autovakanties zijn in allerlei maten en vormen te vinden: er zijn autovakanties die gekoppeld zijn aan verschillende accommodaties, zoals campings, hotels en zelfs vakantievilla’s. Doordat je met de auto op weg bent, kun je elke dag aanpassen aan je reisgezelschap. Zijn de kinderen de auto een dagje zat? Dan rijd je direct door naar de eindbestemming van die dag en neem je een dagje rust.

Autovakantie naar Disneyland

Wil je met het hele gezin een paar dagen naar Disneyland? Verschillende reisorganisaties bieden een autoreis naar Disneyland aan. Vaak is de entree voor het park inbegrepen in de prijs, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Als je dat prettig vindt, kun je ’s nachts al beginnen met je rit naar Parijs, zodat de kinderen rustig kunnen slapen op de achterbank. Eenmaal aangekomen bij Disneyland verblijf je ’s nachts in een hotel en bezoek je overdag de twee grote Disney parken. Het avondeten is meestal optioneel bij te boeken. Vaak kun je gebruikmaken van een shuttle busje om van de parkeerplaats in één van beide parken terecht te komen. Zo houd je voldoende energie over voor één of twee dagen plezier.

Autovakantie naar Zweden

Als je van plan bent om een autorondreis te maken, is het zeker de moeite waard om te kijken of een autovakantiereis naar Zweden misschien bij je vakantiewensen past. Zweden leent zich bij uitstek voor een vakantiereis: het land is ruim en uitgestrekt en er is veel te zien op een groter gebied. Autovakanties naar Zweden worden meestal gecombineerd met een bootovertocht en verblijf in verschillende huisjes. Zo kun je van Göteborg naar Karlstad rijden en onderweg genieten van het prachtige landschap. Wil je een mooie kajaktocht maken, of wil je liever een elandpark bezoeken? Met een autovakantie in Zweden doe je het gewoon allebei.

Autovakantie geeft je vrijheid

Met een autovakantie heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Je kunt elk aspect van je geboekte reis aanpassen aan de behoefte van je reisgezelschap. Heb je ontzettende spierpijn van de zware activiteiten van de dag ervoor? Dan wijk je simpelweg af van het vooropgestelde plan, en bouw je een dagje rust in. Of je gaat een dagje naar de sauna. Is één van de activiteiten of bezienswaardigheden zo geweldig dat je er langer wil blijven om er nog meer van te kunnen genieten? Dan blijf je gewoon langer. Soms is het mogelijk om zonder kosten een hotelovernachting aan te passen, waardoor je nog flexibeler kunt zijn.

In alle prijsklassen

Naast het grote voordeel van de flexibiliteit en je eigen comfort, hebben autovakanties nog een groot voordeel: ze zijn namelijk te verkrijgen in allerlei prijsklassen. Je bent niet verplicht om een semi-georganiseerde reis te boeken, je kunt ook gewoon je eigen rondreis plannen en dagelijks naar de volgende bestemming reizen. Je kunt ervoor kiezen om van tevoren al je verblijven te boeken, maar je kunt dat ook laten en onderweg kijken of er nog een plekje vrij is. Je kunt natuurlijk ook een reis maken met een camper, waardoor je altijd je kampeermiddel bij je hebt. In dat geval staat het je op elk moment van je vakantie volledig vrij waar je naar toe gaat.