DagaanbiedingBekijk direct de superscherpe dagaanbieding!

De goedkoopste vliegtickets boeken?

zonvakantieEen populaire methode om naar het buitenland op vakantie te gaan is per vliegtuig. Nu zijn vliegtickets meestal best wel prijzig.

Hoe vaak komt het niet voor dat jij net te laat of net te vroeg je ticket hebt geboekt. Dan zie je een paar dagen later dat jouw ticket nu veel goedkoper is of dat de ticketprijs alweer gestegen is en je hem beter vorige week had kunnen boeken. Het is erg lastig om de perfecte timing te vinden. Ongeveer 96% van de Nederlanders boekt zijn ticket niet op de beste tijd.

Wanneer boek je de goedkoopste vliegtickets?

Er is onderzoek gedaan naar de beste tijd om een vliegticket te kopen. Het blijkt dat de maand november gemiddeld gezien de goedkoopste maand van het jaar is om te reizen. Ook blijkt uit dit onderzoek dat je een vliegticket het beste 8 weken van te voren kunt boeken. Zo kun je ruim een tiende besparen op de prijs. Op deze manier kun je ook zien wat de beste tijd is om te boeken voor steden en landen. Dit verschilt een beetje per land, want soms moet je een bepaalde stad of land wel tot 19 weken van te voren boeken. Vaak geldt hoe vroeger boeken hoe beter, maar niet altijd is dat de beste keuze. Het is meestal wel goedkoper dan last-minutes.

De goedkoopste en duurste reistijd

November is gemiddeld de goedkoopste maand om te reizen vanuit Nederland. Week 2 is de goedkoopste week van het jaar om te reizen vanaf ons land. Je kan tot wel 12% besparen door in deze goedkoopste maand te reizen. Week 30 is de duurste week en juli is de duurste maand om te reizen vanuit ons land. Gemiddeld kost zo’n reis 19% meer dan reizen in een andere tijd van het jaar. Ook op dinsdagen zijn websites als Skyscanner en Cheaptickets goedkoper.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *