DagaanbiedingBekijk direct de superscherpe dagaanbieding!

Wel of geen last-minute boeken?

last-minuteSoms weet je niet van te voren of je wel of niet op vakantie kunt gaan. Of besluit je spontaan dat je ergens naar toe wil. Dan boek je eenvoudig een last-minute vakantie. Vroeger kon je nog goedkoop zo’n last-minute boeken.

Tegenwoordig is het vaak goedkoper om vroeg te boeken dan laat. Last minute boeken betekent dat je dezelfde vakantie krijgt aangeboden voor een lagere prijs dan mensen die de vakantie eerder boekten. Last minute betekent echter alleen maar dat je op het laatste moment boekt. Het is dus niet altijd voordeliger.

Wat is de beste tijd om een last-minute te boeken?

1 à 2 weken van te voren is de beste tijd om een last-minute te boeken. Het lijkt best wel kort van te voren, maar als de maatschappijen of reisorganisaties de plaatsen niet gevuld krijgen, dalen de prijzen enorm. Voor elke lege stoel moet een vliegmaatschappij ook geld betalen, dat willen ze voorkomen. Als je een grote reis wil boeken of een speciale reis met een bepaald doel, kun je beter vroeg boeken, zodat de reis precies aan je wensen voldoet en er zeker weten nog plek is. Maar als het niet veel uitmaakt waar je naartoe gaat en je vind het prima om op het laatste moment te vertrekken, is een last-minute boeken een goed alternatief.

Prijzen vergelijken

Ook bij last-minute reizen kun je het beste goed de prijzen vergelijken. Hoe minder eisen je hebt, hoe goedkoper je kan boeken. Zo kun je snel het goedkoopste reisje vinden. Er zijn voldoende vergelijkingssites te vinden.  Kijk bijvoorbeeld eens bij de Vakantiediscounter of Prijsvrij.  Als je flexibel bent met vertrektijden en opstapplaatsen kan dit een boel geld schelen. Ook buiten het Duitse hoogseizoen boeken kan al veel geld besparen. Daarnaast kan het aanmelden voor nieuwsbrieven zinvol zijn om te profiteren van bepaalde acties. Als je op dinsdagmiddag rond lunchtijd boekt, of net na middernacht zijn de prijzen vaak voordeliger.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *