DagaanbiedingBekijk direct de superscherpe dagaanbieding!

Zomervakantie in de Belgische Ardennen

belgische ardennenDe Belgische Ardennen zijn een fantastische vakantiebestemming: het is binnen een paar uur te bereizen, het heeft een prachtige natuur en er zijn allerlei stadjes en dorpjes te vinden die er ronduit historisch uitzien en een verhaal op zich lijken te vertellen.

In de Ardennen hoef je je geen moment te vervelen. Voor de sportievere mensen onder ons zijn er allerlei activiteiten, van abseilen tot klimmen, van heftige fietstochten tot kanovaren en survival in het algemeen. De Ardennen zijn ook geschikt voor mensen met een wat minder actieve natuur: je kunt er mooie rustige wandeltochten maken, kasteeltjes bezoeken of natuurlijk gewoon een Belgisch biertje drinken op één van de vele terrasjes.

Kasteel van La Roche

In La Roche in de Belgische Ardennen staan de ruïnes van het kasteel van La Roche, aan de rivier de Ourthe. In en rond het kasteel zijn regelmatig leuke dingen te doen, zoals het kijken naar een valkerijshow of het volgen van een workshop zoals boogschutten of ambachten. Kasteel La Roche is een feodaal kasteel uit de negende eeuw. Er zijn torens, kerkers en schietgaten die je weer helemaal terug in de tijd brengen. Maar pas wel op: men zegt dat het spook Berthe van La Roche nog wel eens rondwaart op het kasteel…

Brouwerij

Een zomervakantie zonder een biertje in je hand, het valt eigenlijk nauwelijks voor te stellen. De Ardennen zijn the place to be voor liefhebbers van een Belgisch biertje. In de Ardennen zijn veel lokale brouwerijtjes te vinden die de lekkerste bieren maken. Of je een blond, bruin of trippel biertje wil, er is werkelijk keuze te over. Veel brouwerijen bieden een rondleiding aan, waardoor je precies kunt zien welke route jouw biertje af moet leggen voor het in je glas belandt. Aanraders zijn de Achouffe brouwerij in Achouffe, en de Abdij de Orval.

Watervallen van Coo

Beroemd in de Ardennen zijn de watervallen van Coo; deze trekken jaarlijks veel toeristen aan. De watervallen zijn gratis te bezoeken. In de zomervakantie is dit gebied een belangrijk startpunt voor wandelaars. Er is een grotere en een kleinere waterval. De grote is in de 18e eeuw gemaakt ter bescherming tegen watervallen. Onderaan de waterval zijn allerlei ontspannende activiteiten te doen, zoals minigolf, karten en kajakken. Bovendien is daar ook attractiepark Plopsa Coo te vinden, met verschillende attracties waaronder een wildpark dat te bezoeken is met een treintje.

Grotten in de Ardennen

Als het te warm wordt in de zomervakantie kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan één van de grotten van de Ardennen. De bekendste grotten zijn de grotten van Han, de grotten van Hotton en de grotten van Remourchamps. De grotten van Han vormen een enorm grottenstelsel die je met een gids kunt bekijken. De gids kan je van alles vertellen over de spectaculaire stalactieten en stalagmieten. Dankzij de sfeervolle verlichting die is aangebracht in de grotten krijg je het gevoel dat je in een sprookje beland bent.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *