DagaanbiedingBekijk direct de superscherpe dagaanbieding!

Zomervakantie in IJsland

Zomervakantie IjslandEen zomervakantie in IJsland, je hoort het niet heel vaak. En dat is jammer, want IJsland is een erg mooie vakantiebestemming. Het land heeft een eeuwenoude cultuur maar het is tegelijkertijd hypermodern, het is een rustig land met veel natuur en er is veel te zien in het land. De trotse inwoners zullen je er graag over vertellen.

De zomer in IJsland

“Zomer in IJsland”, dat moet je voor onze begrippen niet al te ruim interpreteren. In IJsland is het gemiddeld 13 graden in augustus en daarmee is het de warmste maand van het jaar. Als je dus niet zo dol bent op enorme hitte, dan is IJsland eigenlijk een heel prettig vakantieland. Wil je echter graag in je nieuwe bikini op het strand liggen, dan kun je beter een andere bestemming vinden. Hoewel je met je bikini overigens prima terecht kunt bij de hete bronnen van de Blue Lagoon, die naast het gegeven dat ze bijzonder aangenaam zijn, ook nog eens heilzame effecten hebben.

Natuur en cultuur

IJsland heeft een prachtige, soms ongerepte, natuur. Het is een veilig land. Er wonen maar 300.000 inwoners op het eiland en er is weinig culturele diversiteit, maar desalniettemin is er voldoende te doen op het eiland. Meerdere organisaties bieden dagtrips aan voor toeristen, om het eiland te leren kennen. Het openbaar is ook prima geregeld. Er zijn duidelijke busdiensten en iedereen spreekt Engels, waardoor je prima de weg kan vragen.

Activiteiten in IJsland

IJsland is het land van de excursies. Of je nu wil paardrijden, jeep rijden of een vulkaan wil beklimmen: er is altijd wel een excursie te vinden die je een geheel verzorgde trip bezorgt. Wat dacht je van The Golden Circle, een trip langs de tektonische platen van Europa en Noord-Amerika, een waterval, een kassendorp en niet te vergeten, hete bronnen en een geiser? Of de Blue Lagoon: een trip naar een lavaveld met hete bronnen, waar je heerlijk kunt genieten van het natuurlijk warme bad in een koude omgeving. En als je dan toch al op pad bent, neem dan ook eens deel aan een walvissensafari. Je zit dan veilig op een boot en de crew vertelt je van alles over de walvissoorten uit de buurt – die je overigens regelmatig zult zien langs zwemmen.

Jeepavontuur

Voor de wat minder fitte medemens is het net zo goed mogelijk om een geweldig avontuur te beleven op IJsland. Je kunt bijvoorbeeld een Jeeprit maken met een chauffeur die je over woeste rotsen en stranden naar een besneeuwd gebied brengt, je kunt de resten van een neergestort militair vliegtuig bekijken, het geraamte zien van een enorme vis en je zult merken dat de jeepchauffeur zijn hand er niet voor omdraait om dwars door rivieren en stijl omhoog te racen. Je adrenalinespiegel stijgt terwijl je zit – een achtbaan is er niets bij.

Winkelen in IJsland

Ook voor de shoppers onder ons heeft IJsland veel te bieden. Er zijn grote overdekte winkelcentra die zich niet alleen op de plaatselijke bevolking richten, maar ook op de toerist. De btw van je aankopen kun je gewoon terugvragen, in de winkelcentra is een balie waar je uitleg krijgt over hoe je dat precies kunt regelen. Zo kun je duty-free winkelen in het prachtige land. Ben je moe van al het shoppen? Neem dan plaats op in één van de vele restaurantjes – het eten is goed en zeer hygiënisch klaargemaakt.

Enkele aanbieders van vakanties naar IJsland:

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *