DagaanbiedingBekijk direct de superscherpe dagaanbieding!

Zomervakantie in Nederland

Zomervakantie NederlandEen zomervakantie in Nederland: er zijn genoeg buitenlanders die daarvoor kiezen. En datzelfde geldt voor Nederlanders, ook zij weten al heel lang dat je voor een mooie zomervakantie niet ver hoeft te reizen. Nederland heeft immers ook genoeg te bieden…

Ons land is klein genoeg om binnen relatief weinig tijd van het noorden naar het zuiden te reizen. Okay, van Groningen naar Zeeland is misschien niet een ideale reisafstand – maar je kunt prima voor een dag naar Scheveningen of naar Giethoorn en dan ’s avonds weer terug naar huis. Of naar de camping of het vakantiepark. Bezoek ook eens van de nationale parken, bijvoorbeeld in de Utrechtse Heuvelrug. Naast bossen en andere natuur vind je hier ook allerlei kasteeltjes die je van binnen kunt bekijken.

Dagje Amsterdam

Bij een zomervakantie in Nederland hoort toch zeker ook een bezoekje aan de hoofdstad. Amsterdam heeft het – als het niet gejat is, zegt men wel eens. En natuurlijk zijn er ook in Amsterdam regelmatig zakkenrollers actief. Toch staat Amsterdam wereldwijd bekend als een behoorlijk veilige stad. Amsterdam heeft alles: van uitgaansgelegenheden tot restaurants, van winkels tot historische gebouwen en meerdere parken waar je heerlijk kunt wandelen. Of je nu naar een markt wil of wil winkelen in peperdure straten, naar het Van Gogh Museum of naar het Anne Frankhuis: in Amsterdam kun je het allemaal doen.

Keukenhof en andere bezienswaardigheden

Ben je al eens in de Keukenhof geweest om daar de enorme bollenvelden te bewonderen? En heb je het prachtige vissersdorp Volendam al eens bezocht, met haar karakteristieke klederdracht, de prachtige oude haven en de typisch Volendamse woningen? In de Alblasserwaard is de Kinderdijk ook zeker een bezoek waard, dit is natuurlijk niet voor niets door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. In Nederland zijn ook veel mooie kastelen te bezichtigen. Met stip op nummer één staat dan wel het Muiderslot, dat stamt uit de middeleeuwen.

In iedere stad een bakje patat

Toerist in eigen land: als je je vakantiedagen van tevoren plant, zoals je dat in het buitenland misschien ook wel zou doen, kun je heel veel zien van je eigen land. Een dagje naar de Binnenhof in Den Haag, bijvoorbeeld, of een middagje naar Paleis ’t Loo in Apeldoorn. Dit oude paleis heeft een enorme kunstcollectie en de tuinen van het paleis zijn prachtig. En wat dacht je van ons eigen Venetië? In Giethoorn staan prachtige huizen langs het water. Hier maak je natuurlijk een relaxte vaartocht met een fluisterboot. Je zult zien dat je daar één van de vele toeristen bent.

Musea

Nederland is vele mooie musea rijk. De bekendste zijn misschien wel het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frankhuis. Maar er zijn nog zoveel meer musea die de moeite waard zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Archeon? Hier loop je door de geschiedenis heen, en je komt volkeren tegen die je precies uitleggen hoe zij vroeger leefden. Het Oorlogsmuseum in Overloon heeft onder meer een zeer indrukwekkende collectie van tanks. Het Openluchtmuseum in Arnhem is ook een dagtrip op zich: je kunt je hier een volle dag vermaken terwijl je door verschillende tijdperken van de geschiedenis wandelt. Tot slot verdient ook het Mauritshuis een bezoek. Dit prachtige historische gebouw heeft een enorme collectie meesterwerken, waaronder werken van Rembrandt, Rubens en Vermeer.

Op avontuur

Ben je toe aan een adrenalinekick? Bezoek dan vooral één van de pretparken die ons land heeft. Met stip op één staat ongetwijfeld de Efteling. Dit sprookjesachtige park kent een rustige, mooie kant en een avontuurlijke kant, dus of je nu rustig om je heen wil kijken tijdens de Droomvlucht, of gillend in een achtbaan wil zitten: de Efteling heeft voor iedereen wat te bieden. Walibi is ook een zeer geschikt pretpark, dat zich eveneens op meerdere doelgroepen richt. Voor de kleintjes zijn er relatief rustige attracties, voor de avontuurlijke jongvolwassene is er een zeer ruime keuze uit de spannendste achtbanen. En val je in geen van beide groepen? Ook dan is er voldoende vertier in het park waarmee je je zeker zult vermaken.

Vakantie in Nederland boeken:

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *