campervakantieEr zijn veel soorten vakanties mogelijk. Wandel- of fietsvakanties, autovakanties, busreizen of bijvoorbeeld een campervakantie. Als je op vakantie gaat met een camper geeft dit een bepaalde sfeer. Je kan met een camper namelijk snel en gemakkelijk naar een bestemming toe rijden. Ook kun je snel wisselen van camping of toch een andere route nemen. Alles is mogelijk met een campervakantie.

Uiteraard kun je goed op vakantie in eigen land. Met hooguit een paar uur rijden ben je aan de andere kant van ons land. Er zijn mooie campings, speciaal voor campers waar je kan verblijven. Voor elk vakantietype is er een mogelijkheid. Of je nu van strand, cultuur of natuur houd. Ook Duitsland en België zijn snel te bereiken en zeer geschikt voor een campervakantie. Als je een geschikte camping hebt gevonden in ons land, kun je hier enkele dagen verblijven alvorens je weer in de camper stapt en verder rijdt.

Het voordeel van een camper is dat je direct alles bij je hebt. Je kan je bagage simpel in de camper laten en direct vertrekken. Je hoeft niet steeds alles in te pakken. Zo reis je gemakkelijk van de ene plek naar de andere. Je parkeert je camper op de daarvoor bestemde plek, drinkt samen een kopje koffie of een glaasje wijn en daarna ga je lekker slapen. De volgende dag kun je lekker rondkijken en iets ondernemen, of verder trekken naar de volgende bestemming.

Campervakantie in het buitenland

Wist je dat een campervakantie ook uitstekend geschikt is als je een vakantie naar het buitenland wil. Een buurland zoals België of Duitsland is natuurlijk eenvoudig te bereiken met eigen caravan. Maar ook als je ver weg wil, naar een warm land is een campervakantie mogelijk. Je vliegt dan eerst vanuit Nederland naar de bestemming van je keuze om vervolgens daar met een gehuurde camping verder te reizen.

Vooral in Amerika zijn campervakanties zeer geliefd. Door de grote afstanden die daar worden afgelegd is het reizen met een camper ideaal. Als de rit te lang wordt kun je ter plekke op een camping of speciale parkeerplaats overnachten in de camper om zo de volgende dag snel verder te rijden. Geen gedoe met hotelovernachtingen of tenten opzetten. Maar snel vertrekken en overnachten. Nog een bijkomend voordeel van een campervakantie is natuurlijk de omgeving. Doordat je met de camper zelf van de ene naar de andere plek rijd, kom je door prachtige gebieden heen. Natuurgebieden, gebergte of diepe kliffen. Dit verschilt natuurlijk per land. Zodra je ‘s morgens opstaat, sta je direct vanuit je bed in de buitenlucht voor je ontbijt. Dat is pas genieten.

Georganiseerde campervakanties of zelf samengestelde reizen boeken

Er zijn veel reisorganisaties, ook wel touroperators genoemd, die kant en klare campervakanties aanbieden. Dit is dan vaak inclusief vliegreis en eerste overnachting en de huur van de camper. Soms zitten er ook nog excursies bij. Het voordeel van een georganiseerde reis is dat je zelf nergens meer aan hoeft te denken. Het enige wat je moet doen is je koffer pakken en vertrekken, de rest wijst zich dan vanzelf. Vaak is er een uitgebreid excursieprogramma mogelijk en zijn de overnachtingen vastgelegd.

Maar natuurlijk kun je deze reizen ook aanpassen als je maar gedeeltes wil volgen van zo’n reis of misschien een paar excursies niet wil doen. Of misschien wilde je tijdens je reis een bezoek brengen aan een ver familielid of goede vriend. Georganiseerde reizen zijn gemakkelijk aan te passen. Ook een mogelijkheid is om de reis helemaal zelf samen te stellen. Dit kun je zelf doen met behulp van het internet of een reisagent. Een reisagent is iemand die op een reisbureau werkt en alles op het gebied van reizen voor je uit kan zoeken. Soms werken ze niet op een reisbureau maar werken ze als zelfstandige. Zij kunnen de beste deals vinden en helpen met het regelen van ingewikkelde dingen zoals visa of andere reisbescheiden. Ook kunnen zij helpen met het plannen van excursies en het regelen van de camperhuur.

Let op, ga je tijdens je vakantie een grote camper besturen, heb je wellicht een speciaal camper rijbewijs nodig. Dit is nodig bij een camper zwaarder dan 3500 kilo. Niets staat het boeken van een perfecte campervakantie meer in de weg.