fietsvakantieZin in een actieve vakantie? Er zijn diverse fietsvakanties te vinden op het internet, die voor allerlei doelgroepen bestemd zijn. Er zijn speciale fietsvakanties voor wielrenners, bijvoorbeeld, maar ook speciale fietsreizen voor gezinnen met kinderen. Bij sommige fietsvakanties word je met een speciale fietsbus naar de startplaats gebracht, om vervolgens een groepsrondreis op de fiets te maken.

Met de fiets maak je dagelijkse ritten, bijvoorbeeld langs kleine dorpjes, opgravingen en strandjes. ’s Avonds word je gewoon weer naar je hotel gebracht, zodat je lekker kunt uitrusten om de volgende dag weer fris op pad te kunnen gaan. Met een fietsvakantie combineer je actief zijn met ontspanning.

Fietsvakanties voor jongeren

Een fietsvakantie is natuurlijk niet alleen voor jongeren bestemd; ook ouderen kunnen erg genieten van dagelijkse fietstochten. Toch zijn er verschillende reisorganisaties gespecialiseerd in het aanbieden van fietsvakanties voor jongeren. Deze zijn over het algemeen wat actiever en avontuurlijker van aard, passend bij de energie die fietsende jongeren vaak hebben. Het is erg gezellig om met een groep leeftijdsgenoten op pad te gaan. Een fietsvakantie voor jongeren betekent dat je nieuwe mensen zult ontmoeten en dat je een tijdje tot elkaar veroordeeld zult zijn. Er ontstaan regelmatig langdurige vriendschappen tijdens dit soort fietsvakanties voor jongeren.

Fietsvakanties voor alleenstaanden

Ben je het zat om steeds maar in je eentje op vakantie te zijn tussen allerlei gezellige stelletjes waar geen speld tussen te krijgen is? Boek dan een fietsvakantie voor alleenstaanden. Iedereen begint gelijk: als eenling tussen een groep met nieuwe mensen. Natuurlijk komt het ook voor dat vrienden of vriendinnen samen een fietsvakantie voor alleenstaanden boeken, maar het idee van een fietsvakantie voor singles is uiteraard om nieuwe mensen te leren kennen – en om eens lekker op vakantie te gaan zonder dat je je de hele tijd alleen voelt. Deze vakanties hebben vaak een ongedwongen sfeer en bieden allerlei excursies aan, zodat je ter plaatse elke dag opnieuw kunt beslissen waar jij zin in hebt.

Fietsvakantie met de boot

Het klinkt tegenstrijdig: een fietsvakantie met de boot. Toch zijn er diverse organisaties die een fiets-vaarvakantie aanbieden. Hierbij stap je in de boot, ga je naar de plaats van bestemming en maak je daar een prachtige fietstocht door de natuur of langs allerlei bezienswaardigheden. Onderweg maak je gebruik van gezellige terrasjes en restaurantjes om heerlijk bij te komen van je actieve uren. En ’s avonds stap je gewoon weer op de boot, die je verder brengt op je traject terwijl jij slaapt. Deze fietsvakantie met de boot wordt ook wel een fietscruise genoemd. Je hoeft er niet eens een eind voor te vliegen: er zijn bijvoorbeeld fietscruises te vinden in Nederland en België.

Fietsvakantie voor senioren

Uit onderzoek is gebleken dat vooral senioren van vijftig jaar of ouder een fietsvakantie boeken. Als de kinderen eenmaal uit huis zijn, kunnen senioren hun vakantiekeuze helemaal op zichzelf afstemmen. Bovendien weten senioren dat het belangrijk is om lichamelijk actief te blijven. Een fietsvakantie is een uitstekende manier om ontspanning te combineren met beweging. Fietsen kan op verschillende tempo’s, al dan niet met een fiets met trapondersteuning. Er worden diverse fietsvakanties aangeboden die zich speciaal richten op deze doelgroep van senioren. Afhankelijk van je eigen wensen kun je dan kiezen voor een fietsvakantie waarbij veel aandacht is voor cultuur, natuur, bezienswaardigheden of activiteit.

Fietsvakantie in Toscane

Als je eenmaal weet dat je een fietsvakantie wil gaan boeken, is het tijd om te kijken wat voor fietsvakantie je dan in gedachten hebt. Wil je met leeftijdsgenoten op pad, wil je actieve dagen of rustige tochten? En in welke omgeving wil je graag fietsen? De fietsbus brengt je naar alle mogelijke bestemmingen, van de bergen tot het strand, van Frankrijk tot Slovenië. In Italië kun je mooie fietsvakanties houden in Toscane of Umbrië. Je kunt in een groepsreis deelnemen, een individuele fietsvakantie houden, of met je hele gezin gaan fietsen. Mogelijkheden te over bij de fietsvakanties. Wat voor fietsvakantie past bij jou?