JongerenvakantieVroeger gingen jongeren nog niet zonder hun ouders op vakantie. Kinderen mochten nog niet alleen op vakantie tot ze oud genoeg waren, maar tegenwoordig zijn deze zogenaamde jongerenreizen erg populair. Kinderen mogen hierdoor eerder op vakantie van hun ouders. Deze jongerenreizen zijn vaak georganiseerde reizen met reisbegeleiding.

Het zijn vaak groepsreizen waarbij de jongeren veel nieuwe mensen zullen ontmoeten tijdens de vakantie. De meeste jongerenreizen gaan naar strandbestemmingen, omdat die erg populair zijn, maar een cultuur- of actieve vakantie is ook mogelijk. Er zijn speciale reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in jongerenreizen. Zij bieden groepsreizen aan voor jongeren van een bepaalde leeftijd naar diverse bestemmingen. Deze reizen kun je zowel via het internet als via het reisbureau boeken, wat je zelf prettiger vind. Het voordeel van zo’n georganiseerde reis is dat je zeker weet dat je kind in goede handen is en dat er goed op hem of haar gelet wordt. Je zoon of dochter heeft een geweldige tijd, leert nieuwe mensen kennen en hoeft zich nergens zorgen over te maken. Bij problemen kunnen ze naar de reisbegeleiding stappen, die uiteraard hun eigen taal spreekt. Ouders hoeven zich zo geen zorgen te maken over hun kinderen.

Jongerenvakanties in Spanje meest geboekt

De meeste jongeren willen zo ver mogelijk naar het zuiden op vakantie. Waarschijnlijk omdat het zuiden bekend is als warme bestemming. Nederland, Duitsland en België, zijn dan ook niet zo populair onder jongeren. Het meest populaire vakantieland is Spanje. Hier worden veel strandvakanties geboekt. Na Spanje is Griekenland, en dan met name Kreta, het meest favoriete land om op vakantie te gaan. Ook Italië is favoriet. De meeste jongerenreizen vinden plaats door middel van een busreis. de jongeren vertrekken vanaf een centrale plaats op een bus station en vanuit daar vertrekken ze voor een lange reis naar de bestemming. Soms worden er onderweg nog enkele stops gemaakt op andere opstapplaatsen. De bus is een luxe touringcar, waarbij de stoelen lekker naar achteren gezet kunnen worden om heerlijk te zitten of liggen. Er is meestal een toilet aan boord en de jongeren komen rechtstreeks aan op hun bestemming. Zo’n busreis naar Spanje kan wel 24 uur duren. De excursies en uitstapjes zijn allemaal gericht op jongeren. Er zal genoeg vrije tijd ingepland zijn om heerlijk aan het strand te hangen, maar ook belangrijke bezienswaardigheden kunnen bezocht worden. Lekker shoppen of uitgaan in een discotheek mag natuurlijk niet ontbreken in een jongerenprogramma.

Jongerenreizen vergelijken

Er zijn diverse reisorganisaties die jongerenreizen aanbieden. Enkele bekende aanbieders zijn Beachmasters, Go Fun, GOGO Tours, Mambo en Sunplugged. Zij hebben allemaal een reisaanbod naar dezelfde bestemmingen voor andere prijzen. Bekijk dus goed het aanbod van alle reisorganisaties voor je definitief je vakantiebestemming boekt. Als je al snel weet waar je op vakantie wilt kun je in aanmerking komen voor vroegboekkorting. Misschien ben je al eerder met een jongerenreis mee geweest en wil je volgend jaar weer, dan kun je hem al snel (opnieuw) reserveren. Maar ook als je nog niet zeker weet of je kan gaan en pas op het laatste moment een beslissing kunt nemen, kun je een goedkope last-minute reis boeken. Als je met een grote groep jongeren wil gaan, bijvoorbeeld omdat je een grote vriendengroep hebt, is het wel verstandig vroeg te boeken. Anders zijn er misschien al plaatsen bezet en kunnen jullie niet allemaal meer mee, of moeten zijn jullie genoodzaakt een andere bestemming te kiezen omdat deze reis volgeboekt is.