Denk je aan Spanje, dan denk je bijna automatisch aan: zon, zee, strand, sangria, tapas, cerveza (bier), paella, tortilla, flamencodansen, gitaarmuziek, uitgaan, cultuur en misschien ook wel aan voetbal. Spanje is het vakantieland bij uitstek. De meeste toeristen komen voor de cultuursteden Barcelona, Madrid, Valencia of Sevilla. In het zuiden is het Alhambra een echte trekpleister. Ook populair bij de toeristen zijn de lange zandstranden langs de enorme kustlijn. Vooral de Costa’s zijn populair. Op een kustlijn van in totaal bijna 5000 kilometer is altijd wel een plekje voor jouw handdoek te vinden. Zonnen, snorkelen, duiken en zwemmen maken een dagje aan het strand compleet. Bergliefhebbers reizen meteen door naar de Pyreneeën en de Sierra Nevada. De meeste Nationale parken van Spanje vind je op de Canarische Eilanden, oftewel de ‘Islas Canarias’: El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote, Chinijo Archipel, La Palma en Tenerife. Deze eilanden worden steeds populairder als winterbestemming. Ook de Balearen horen bij Spanje. Daar kun je kiezen uit de eilanden Ibiza, Formentera, Majorca en Menorca.

Barcelona

Van alle steden in Spanje is Barcelona het populairst. Er is ook zoveel te zien en te doen. De architect Gaudi heeft in de stad zijn sporen nagelaten. Overal vind je bouwwerken en kunstzinnige uitingen van zijn hand. De bekendste zijn de Sagrada Familia en het park Güell. Als je toch in Barcelona bent, vergeet dan het Picassomuseum niet. Slenter over de Ramblas en bestel overheerlijke tapas. Ooit werden de hapjes geserveerd in glazen. Om de vliegen en andere vervelende insecten te weren, werden er op de glazen dekseltjes gelegd, tapa. De naam tapas is hiervan afgeleid. Tapas kun je ook gewoon aan de bar eten. Lekker met een glas sangria.

Madrid

De hoofdstad van Spanje heeft ook veel te bieden. Liefhebbers van de schilderkunst halen hun hart op in het Museo del Prado. Het heeft een collectie van meer dan achtduizend schilderijen. Komt een van die schilderijen je misschien bekend voor? Dat kan kloppen, want het museum heeft ook Nederlandse schilders tentoongesteld. Je kunt er werken zien van onder andere Rubens, Jeroen Bosch en Rembrandt.

Valencia

De stad Valencia is sterk in opkomst bij de toeristen. Ieder jaar ziet de stad het aantal bezoekers toenemen. Valencia is een mooie, moderne stad met veel parken en groen, adembenemende architectuur en kilometers zandstrand. Hier komt oorspronkelijk de paella vandaan. In de oude wijk rondom de Plaza de la Reina vind je veel tapas bars.

De beste tijd om naar Spanje te reizen

Wil je liever niet in de drukte zijn, boek dan een reis in mei, juni of september. Dat zijn de beste maanden om te genieten van zomerse temperaturen zonder dat je in het massatoerisme terecht komt. In de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen in Spanje behoorlijk oplopen. Belangrijk bericht voor de winkelliefhebbers onder ons: de siësta bestaat nog. In de zomer kunnen de winkels tussen de middag gesloten zijn.

Kraanwater en een paar Spaanse feiten

Het kraanwater in Spanje bevat chloor. Het gehalte is te hoog om het water nog te kunnen drinken. Dit wordt dan ook afgeraden. Wat je wel kunt drinken in Spanje is Heineken bier. De grootste bierbrouwerij van Spanje is Nederlands. Handig om te weten, is dat ongeveer 60% van de Spanjaarden geen Engels spreekt of verstaat. Een taalgidsje meenemen is misschien wel een goed idee. Al is het maar om de menukaart in een restaurant te kunnen begrijpen. Spaans is trouwens wel een echte wereldtaal; meer dan 400 miljoen mensen over de hele wereld spreken Spaans.

Met Neckermann naar Spanje

neckermann-reisgids-spanje

Het zal je niet verbazen dat Neckermann meer dan duizend accommodaties biedt naar dit populaire vakantieland. Je reis begint op een van de vier luchthavens in Nederland of België (Brussel). Neckermann brengt je naar twaalf regio’s in Spanje.

 

 

Reisgids Website

Met TUI naar Spanje

tui-reisgids-spanje

Ook TUI biedt meer dan duizend opties aan in Spanje. Het reisaanbod varieert van zonvakanties, autovakanties, rondreizen, cruises, stedentrips en familievakanties tot kampeervakanties. Opvallend is het ruime aanbod in fit & wellness accommodaties.

 

Reisgids Website

Met Vrij Uit naar Spanje

vrijuit-reisgids-spanje

Wordt het een campingstandplaats, een compleet ingerichte tent, een bungalow, woning, appartement of hotel? Opvallende selectiemogelijkheden bij Vrij Uit in Spanje zijn: de XL-kamers, de accommodaties waar huisdieren welkom zijn en de beschikbaarheid van kindermaaltijden.

 

Reisgids Website

Capitool reisgids Spanje

bol-spanje

Een mooie reisgids waar alles in staat wat je wilt weten over Spanje. Mooie foto’s, praktisch en met verrassende tips. Een aanrader voor iedereen die het land wil ontdekken.

 

 

Bij De Zwerver Bij Bol.com