rondreisHet is elk jaar weer een punt van discussie: hoe gaan we deze keer onze welverdiende vakantie genieten. Er zijn natuurlijk mogelijkheden te over: een huisje huren in Frankrijk, een mooie vliegreis naar Thailand of kamperen op de boerderij.

Rondreizen is natuurlijk ook een optie. Met een georganiseerde rondreis ben je ervan verzekerd dat je de door een deskundige reisbegeleider langs allerlei bezienswaardigheden wordt gevoerd en dat je daar uitleg krijgt over wat er precies te zien is en waarom dat relevant is. De ervaren reisleiding zorgt ervoor dat je een goed programma volgt, waarmee je ziet wat je moet zien, maar ook voldoende tijd hebt om tot rust te komen.

Rondreis boeken

De volgende aanbieders hebben diverse rondreizen in het aanbod zitten, bekijk ze direct.

krasBekijk de rondreizen van Kras
TUIBekijk de rondreizen van TUI
d-reizenBekijk de rondreizen van D-Reizen
djoserBekijk de rondreizen van Djoser
Fox ReizenBekijk de rondreizen van Fox

Rondreizen met kinderen

Rondreizen met kinderen is geen enkel probleem. Natuurlijk zit je kroost er waarschijnlijk niet op te wachten om urenlang met een groep gepensioneerden in de bus te zitten, commentaar te krijgen op het hun Nintendogebruik en van de ene tempel naar de andere te worden vervoerd, om daar weer te wachten tot de reis weer verder gaat. Kinderen en volwassenen hebben nu eenmaal heel andere ideeën over wat vakantie is. Gelukkig zijn er voldoende rondreizen die zich juist richten op kinderen van een bepaalde leeftijdsgroep. En er worden zelfs familierondreizen georganiseerd. Het programma wordt dan afgestemd op de samenstelling van de groep; het is meer avontuur- en belevenisgericht en minder een kijk-en-fotografeer reis.

Rondreizen aan de andere kant van de wereld

Rondreizen kan overal. Het is helemaal niet nodig om eerst naar Azië of Peru te vliegen om daar vervolgens op een hobbelige bus te stappen. Er zijn rondreizen die zich richten op Europa, er zijn stedentrips die in een vorm van een rondreis worden georganiseerd en er zijn uiteraard nog vele andere mogelijkheden. Het mooie van een rondreis is dat je precies die rondreis boekt die past bij je wensen. Het programma is vooraf al beschreven. Je kiest dus een rondreis op basis van het programma. Wil je cultuur, muziek en religie tegenkomen, of wil je juist een avontuurlijke reis waarbij je in bergen beklimt en een natuursafari maakt? De programma’s van de rondreizen zijn vaak thematisch ingedeeld, waardoor je gemakkelijk kunt kiezen.

Veilige groepsrondreis

Een bijkomend voordeel van een georganiseerde groepsrondreis is dat het veiliger is dan er in je eentje op uit gaan. Elke keer voordat de bus weer verder gaat, wordt gecontroleerd of alle passagiers weer zijn ingestapt. Omdat je met een groep op pad bent, leer je automatisch nieuwe mensen kennen, die natuurlijk ook een beetje op elkaar zullen letten. Als je met je gezin door een vreemd land rijdt, kan het erg vervelend zijn als je verdwaalt, of als er een ongeluk gebeurt. Met een rondreis ben je op pad met een ervaren reisbegeleiding, die dan precies weet wat er moet gebeuren. Zo reis je niet alleen veiliger, maar ook onbezorgder.

Rondreizen zonder organisatie

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een rondreis te maken, zonder reisbegeleiding en zonder groepsreis. Voor het plannen van een rondreis kun je zelfs prima gebruik maken van bestaande rondreis programma’s die overal op internet te vinden zijn. Er zijn zelfs georganiseerde rondreizen te boeken waarbij je bij aankomst op het vliegveld een huurauto krijgt en een programma met routebeschrijving, waarbij je met je eigen reisgezelschap een route aflegt en ’s avonds in de geboekte hotels overnacht. Of je maakt je eigen rondreis, die je helemaal precies kunt afstemmen op hoe jij je vakantie wil doorbrengen. En heb je tussendoor zin om een dagje helemaal niets te doen? Dan pas je gewoon je schema aan.

Rondreizen, eigenlijk heel logisch

Rondreizen is eigenlijk een heel logische manier van vakantie vieren. Als je je eigen rondreis organiseert, dan begint deze reis niet op Schiphol en ook niet in de hotelkamer in Verweggistan, waar je na dertig uur met de trein, het vliegtuig, de bus en de shuttle verwacht aan te komen. Een echte rondreis begint al bij de planning en de voorpret, maanden voordat je überhaupt op pad gaat. De onderhandelingen thuis kunnen beginnen: gaan we naar de olifanten, of komt er een dag in het pretpark? En als jij nou meegaat in het zwavelbad – dan beklimmen we speciaal voor jou de vulkaan. En als je dan eenmaal met zijn allen in die auto stapt, dán al begint de rondreis. De reis naar je vakantiebestemming wordt zo onderdeel van je vakantie.