stedentrip barcelonaEen stedentrip naar Barcelona is bijzonder de moeite waard. In Barcelona is zoveel te zien dat je beslist meer dan eens in je leven op bezoek moet gaan in deze Spaanse stad. Barcelona wordt elk jaar door meer dan 16 miljoen mensen bezocht en dat is niet voor niets: de stad heeft bijzonder veel te bieden.

Uitermate populair is bijvoorbeeld de Sagrada Familia, een modernistische kerk van Antoni Gaudí. Als toerist in Barcelona moet je deze basiliek op zijn minst van de buitenkant bekijken, maar als je er tijd voor hebt, bezoek dan vooral ook de binnenkant. Een tour in de basiliek kost ongeveer anderhalf uur.

Openbaar vervoer in Barcelona

Als je een stedentrip naar Barcelona doet, ligt het voor de hand dat je met het vliegtuig naar de stad reist. Binnen de stad is het openbaar vervoer goed geregeld: er is een metro, bus en een tram. De prijs van een vervoerskaartje is zeer voordelig. De metro rijdt op een zeer overzichtelijk metronetwerk die het gemakkelijk maakt om op de plek van bestemming aan te komen. Voor toeristen zijn er diverse travelcards beschikbaar waarmee je niet alleen gratis toegang tot het openbaar vervoer krijgt, maar waarmee je ook allerlei kortingen krijgt bij toeristische attracties. Andere vervoersmiddelen binnen Barcelona zijn de taxi, fiets, boot, hop on hop off bussen en natuurlijk de kabelbanen.

Musea in Barcelona

Museumliefhebbers kunnen maar beter een paar stedentrips naar Barcelona plannen, want Barcelona heeft veel musea. Veel musea richten zich op de kunst en andere weer op de geschiedenis van de stad. In het Palau Nacional is het MNAC te vinden, een samenvoeging van het museum van de moderne kunst en het museum van de Catalaanse kunst. In dit museum kun je onder meer werken van Rubens en Picasso vinden. Naast schilderijen zijn er ook diverse sculpturen en beeldhouwwerken te vinden in het museum. Andere interessante musea in Barcelona zijn bijvoorbeeld het Maritiem museum en het Picasso Museum.

FC Barcelona

Voor de voetbal liefhebbers onder ons geldt natuurlijk dat een uitstapje naar het FC Barcelona museum niet mag ontbreken tijdens de stedentrip. Camp Nou is een ware belevenis: je kunt er je naam laten drukken op een FC Barcelona shirt, en je kunt vanuit de spelerstunnel het veld oplopen en je bedenken dat ook Johan Cruijff, Leo Messi en Diego Maradona daar gelopen hebben. Camp Nou is een enorm stadion dat bijna honderdduizend toeschouwers aan kan. Tickets voor de Camp Nou Experience kunnen vooraf online worden gekocht, dat scheelt een enorme wachtrij.

Andere bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn als bij een stedentrip Barcelona, zijn de dierentuin van Barcelona, het historisch museum van Barcelona, waar je de resten van de oude stad kunt bewonderen, het Palau de la Música en de bunkers van Carmel. El Born CCM is ook een bezienswaardigheid: hier vind je belangrijke archeologische vondsten uit het begin van de achttiende eeuw. En als je genoeg cultuur hebt gesnoven, dan breng je gewoon een bezoekje aan het heerlijke strand van Barcelona.