stedentrip parijsWanneer ben je voor het laatst naar Parijs geweest? Is het niet weer eens tijd om een stedentrip Parijs te boeken? Of natuurlijk om gewoon op de bonnefooi in de auto te stappen en naar Parijs te rijden. In Parijs is altijd wat te doen, je hoeft je er geen moment te vervelen…

Of je nu wilt genieten van de historische monumenten, het bruisende winkelleven, de heerlijke restaurantjes of de beeldschone Parisiennes: een stedentrip Parijs is voor vrijwel iedereen een goede keuze. Parijs heeft zoveel te bieden, dat je aan een stedentrip van een weekend eigenlijk niet genoeg hebt. Met gemak vul je twee volle weken in deze Franse hoofdstad. Gelukkig is Parijs gemakkelijk genoeg te bereizen om er meerdere keren naar toe te gaan.

Winkelen aan de Champs-Élysées

Bij een stedentrip Parijs hoort natuurlijk ook een gezellig winkelmomentje. Shoppen in Parijs, dat doe je natuurlijk aan de Champs-Élysées. Als je daadwerkelijk iets wil kopen in deze breed opgezette winkelstraat, mag je een flinke portemonnee meenemen, want de Champs-Élysées staat bekend als één van de duurste winkelstraten van de wereld. Gucci, Christian Lacroix, Chanel, Prada en Cartier hebben hier exclusieve winkels. Daarnaast zijn er ook diverse autoshowrooms te vinden. De boulevard is meer dan 70 meter breed en loopt van de Place de la Concorde tot aan de Arc de Triomphe. Als je trek krijgt tijdens je shopping spree, heb je keuze te over op horecagebied. Van McDonalds tot een broodjeszaak of een exclusief restaurant met haute cuisine: het is er allemaal, op de Champs-Élysées.

De Eiffeltoren

Een stedentrip Parijs is pas compleet als je een bezoekje hebt gebracht aan de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is het meest bezochte monument van Parijs en vrijwel iedereen in de wereld heeft wel van de Eiffeltoren gehoord. De Eiffeltoren is te vinden aan de linkerkant van de Seine. Zo’n zes miljoen bezoekers per jaar bezoeken dit beroemde bouwwerk dat maar liefst 317 meter hoog is. Als je wil, kun je de Eiffeltoren in. Met een lift kom je dan hoog in de toren, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over Parijs. Als je last hebt van hoogtevrees, kun je natuurlijk ook gewoon op een afstandje van de Eiffeltoren genieten. Het plein rondom de Eiffeltoren staat bomvol met toeristen én met gelegenheden om een heerlijke kop koffie te kunnen kopen.

Sacre Coeur en Arc de Triomphe

Een stedentrip naar Parijs: daar hoort natuurlijk ook een bezoek bij aan de Sacré Coeur en de Arc de Triomphe. De Sacré Coeur Basiliek stamt uit 1876. Deze kerk is gebouwd in Romaans-byzantijnse stijl, bovenop de heuvel van Montmartre. De Arc de Triomphe is gebouwd in de periode van 1806 tot 1836, in opdracht van Napoleon. Deze triomfboog is gebouwd ter ere van de vele overwinningen van Napoleon en het is gebaseerd op de Boog van Titus in Rome. Alleen groter en hoger, uiteraard. Als je de Arc de Triomphe van dichtbij bekijkt, dan zie je allerlei versieringen en afbeeldingen in reliëf. Deze gaan over de diverse oorlogen en overwinningen van Napoleon, zoals de Slag bij Austerlitz en de Marseillaise.

Openbaar vervoer in Parijs

Het openbaar vervoer in Parijs is uitstekend geregeld, zoals je dat van een wereldstad mag verwachten. Als je met de trein of het vliegtuig naar Parijs komt, dan kun je binnen de stad gemakkelijk rijden met de metro, bus of tram. De metrostations zijn te herkennen aan het bordje met de M (Metro), de tramhaltes met de T (Tram) en de bushaltes zijn te herkennen aan de naam van de bushalte en het nummer van de buslijn. Uiteraard kun je tijdens je stedentrip Parijs ook prima gebruik maken van taxi’s. Daarnaast kun je de meeste bezienswaardigheden gewoon te voet bezoeken.