surfvakantieAls echte surfliefhebber is het geweldig als je een vakantie kan boeken die hierbij past. Dit is tegenwoordig in steeds meer landen mogelijk. Je hoeft dus niet meer in eigen land te blijven maar kan ook naar het buitenland.

Er zijn verschillende surfvakanties mogelijk. Zo kun je een surfvakantie boeken met het hele gezin, maar ook een speciale jongerenvakantie waarbij je met meer jonge surfliefhebbers tegelijk op vakantie bent. Er zijn zelfs zomerkampen voor jonge surfers. Kortom, er zijn vele mogelijkheden voor een heerlijke actieve vakantie.

Surfvakanties in eigen land

Nederland staat wel bekend als een land waar je goed kan windsurfen of kitesurfen. Maar dat je ook gewoon kan surfen zonder zeil in ons land, is minder bekend. Uiteraard zal dit ook niet op elke dag geschikt zijn. Soms hebben we windstille dagen in ons land, of wat kleinere rommelige golven, maar er zitten ook zeker dagen tussen waarop je fantastisch kunt surfen in ons land. Scheveningen is toch wel de bekendste surfplaats van ons land. Deze plaats leent zich uitstekend om te surfen, ook bij de wat kleinere golven. Nederlands beste surfer komt uit deze plaats en hier vind je ook veel surfwinkels en surfscholen. Maar naast deze badplaats zijn er nog enkele andere plaatsen waar je ook prima kunt surfen. Wijk aan Zee bijvoorbeeld. Na Scheveningen de beste surfplek. Ook in Domburg, Zandvoort en Bloemendaal kun je goed surfen, maar hier moet je wel wat meer rekening houden met de conditie van het weer en de zee. Ook de Waddeneilanden lenen zich fantastisch om te surfen. Nog net in eigen land, en toch een vleugje buitenland, omdat je volledig omringt bent door water.

Surfvakanties in het buitenland

Ook als je niet op vakantie wil in eigen land, maar graag de golven wil verkennen van een ander land, zijn er een heleboel opties waar je een surfvakantie kunt boeken. De beste landen om te gaan surfen zijn, Frankrijk, Portugal, Spanje, Fuerteventura, Marokko, Bali, Malediven en Costa Rica. Bij al deze landen heb je de meeste kans op goede surf ervaringen. Ook zijn hier surfscholen en surfwinkels, waar je terecht kunt voor lessen en materialen. Frankrijk is toch wel een van de favoriete bestemmingen voor een surfvakantie. De meeste landen zijn geschikt voor beginners en gevorderden, maar let bij het boeken op waar je heen gaat. Zo weet je zeker dat de plaats waar je naartoe gaat geschikt is voor jouw surf niveau. Je wilt tenslotte geen ongelukken krijgen.

Surfvakanties voor diverse doelgroepen

Natuurlijk kun je een surfvakantie boeken voor het gele gezin, maar er zijn ook speciale jongerenreizen of speciale bestemmingen voor jonge kinderen om te leren surfen. Ook studenten kunnen terecht bij bepaalde bestemmingen. Zo kun je een surfvakantie op maat boeken, speciaal op jouw niveau en leeftijd afgestemd. Je verblijft in een prachtige omgeving, met andere mensen van jouw doelgroep. Samen beleven jullie de heerlijkste momenten tijdens de vakantie. Natuurlijk is er veel ruimte om te (leren) surfen, maar er worden ook andere excursies aangeboden. Hier kun je optioneel aan meedoen. Surfvakanties boek je online of via het reisbureau.