zonvakantieSoms lijkt het wel alsof de zomer in Nederland vroeger begint en sneller eindigt. Elk jaar hoor je op het Journaal dat we de warmste zomer ooit gemeten achter de rug hebben – maar op één of andere manier kun je je alleen maar herinneren dat het de hele tijd regende.

En soms is er stralend mooi weer in de meivakantie – en dat blijken dat achteraf de mooiste dagen van het hele jaar te zijn. Als je van een relaxte zonvakantie wil genieten, dan betekent dat meestal dat je óf ver weg moet gaan, óf heel flexibel moet zijn. Helaas is niet altijd mogelijk om op de dag waarop je vakantie begint te beslissen of je naar Spanje of naar Zuid-Frankrijk rijdt. Zeker in de zomervakantie komt het namelijk nog wel eens voor dat je vroeg moet boeken…

Zongarantie

Niets zo vervelend als een heleboel geld te betalen voor een zonvakantie, om vervolgens de pech te hebben dat het op je vakantiebestemming dagenlang regent, terwijl het honderden kilometers verderop, in je eigen woonplaats, ineens stralend mooi weer is. Gelukkig kun je van tevoren wel wat onderzoek doen. Je kunt per maand kijken waar je de beste zongarantie hebt. In april of mei zul je dan waarschijnlijk een stuk verder moeten reizen dan in juli of augustus. Zongarantie betekent over het algemeen helaas niet dat je je geld terug krijgt als het toch teveel regent op je vakantiebestemming, maar je krijgt wel een heel reëel beeld van wat je in een bepaald gebied van het weer mag verwachten.

Voor niets gaat de zon op

Voor niets gaat de zon op, maar om een zonzekere vakantiebestemming te hebben, moet je vaak wel een aardig bedrag op tafel leggen. Zeker tijdens de schoolvakanties, want in het hoogseizoen is het altijd duurder. In de schoolvakanties die minder populair zijn moet je vaak een heel stuk verder weg om toch nog van de zon te kunnen genieten. In de herfstvakantie is bijvoorbeeld Rhodos een populaire bestemming waar het vaak nog 25 graden is. Mallorca is ook goed te doen, met 22 graden in oktober. De Canarische Eilanden zijn ook een behoorlijk zonzekere vakantiebestemming in de najaarsvakantie van de scholen in Nederland.

Zon en strand

Een heerlijke zonvakantie: wie heeft er nu geen zin in. Lekker rondwandelen op een strandje, of met en cocktail naast een zwembad zitten, terwijl de zon je lijf en geest weer nieuwe energie geeft. De toeristische industrie is helemaal ingericht op gezinnen met kinderen die een week of langer van de zon willen genieten: er zijn allerlei prachtige hotels met kinderanimatie, waterparken en familiekamers en er zijn diverse mogelijkheden om een all-inclusive vakantie te boeken, of om voor een ander type verzorging te kiezen. De prijzen zijn goed te doen, omdat er veel toeristen komen naar dit soort plaatsen. Of je nu naar Turkije, Mallorca of de Canarische Eilanden wil, een zonvakantie doet iedereen goed.